Nagy örömmel teszem közre ezt az - Annától kapott - jó hírt. Végre nagyot tudtunk alkotni, és van még egy termék, amely - régi jó szokás szerint - külföldi elnevezéssel, és cimkézéssel elterjed Európában anélkül, hogy bárki is sejtené, hogy magyar.
Ja, pesszimista vagyok? Miért nem inkább realista?
Nos, a budapesti Vörös kaviár étterem tulajdonosainak finanszírozásával elkészült az első magyar fekete kaviárt termelő üzem! És a nemzetközi gasztronómiai kiállításon összegyűlt vezető séfek is elismerték, hogy ez a malossol, vagyis kissé sózott termék jobb minőségű, mint a francia!
Itt a teljes cikk:
http://www.diningguide.hu/hirek/etterem-informacio-5650
Ja, pesszimista vagyok? Miért nem inkább realista?
Nos, a budapesti Vörös kaviár étterem tulajdonosainak finanszírozásával elkészült az első magyar fekete kaviárt termelő üzem! És a nemzetközi gasztronómiai kiállításon összegyűlt vezető séfek is elismerték, hogy ez a malossol, vagyis kissé sózott termék jobb minőségű, mint a francia!
Itt a teljes cikk:
http://www.diningguide.hu/hirek/etterem-informacio-5650
Ujság cikk:
VálaszTörlés"Bővülne az első hazai kaviártelep, amelynek tulajdonosa szerint a kiváló viz miatt a magyar kaviár jobb minőségű akár az orosznál vagy a franciánál is.A fejlesztés után a kapacitás évi 12-13 tonnára futhatna fel. Kapnak olyan befektetői ajánlatokat is, amelynek nyomán évi 35 tonna kibocsátására lennének képesek.E teljesitménnyel Magyarország az európai kaviártermelés központja lehetne."